PEEK KOOKATELIER

Eigen producten


Texels vlees!


Beste kwaliteitGravenstraat 3


In Den Burg vind je PEEK Kookatelier, een hip restaurant waar je de lekkerste lokale gerechten kunt eten en drinken. Sinds de restyling in september 2017 is het dé hotspot van Den Burg. Logisch, want PEEK combineert een hippe, eigentijdse stijl en sfeer met de mooiste Texelse gerechten. Vrijwel alles is hier lokaal gemaakt, met ‘grondstoffen’ van het eiland en zonder kunstmatige toevoegingen. Puur, eerlijk en gezond! Het paradepaardje van PEEK zijn de PEEK Waddenkroketten en -bitterballen.

PEEK heeft meer. Mooie vleesklassiekers als ossenhaas en côte de boeuf. Alles uit eigen keuken en al het vlees van het beste rund, lam en varken, door eigenaar Eric Pekel persoonlijk geselecteerd bij de Texelse boer. Frietje erbij? Ja graag, maar dan wel huisgemaakt, van smaakvolle Texelse agria-aardappels. Iets te drinken?

Wat dacht je van private diners, een geheel verzorgde avond voor groepen tot 40 personen.

Review door Ronald Giphart:
De zaak oogt alsof-ie in Stockholm, San Sébastian, Londen of Amsterdam gevestigd zou kunnen zijn, maar we hebben het over PEEK in Den Burg op Texel. Een hotspot to be. De inrichting is hip, industrieel en grootsteeds: een fraaie wand van baksteen, mooi uitgestalde wijnen, koperen ornamenten, een droogkast waar vlees aan haken hangt. Dit is een bar waaraan veel aandacht is besteed.

Ook de kaart spreekt tot de verbeelding, want chef/eigenaar Eric Pekel — een ras-Texelaar — heeft het tot zijn missie gemaakt om zoveel mogelijk te werken met lokale producten. Zijn vlees komt van Texel, net als zijn kaas, boter, eieren, aardappelen (de Texelse agria), en veel van zijn groenten en kruiden. En natuurlijk serveert hij bij zijn gerechten een Texels biertje en na afloop een Texelse gin.

Maar er is meer. Pekel heeft zich de afgelopen jaren toegelegd op het bereiden van perfecte bitterballen en kroketten. Het is inmiddels ‘de trots van Texel’: PEEK’s Waddenkroketten. We namen ze allemaal! De runder- en lamskroketten worden gemaakt van Texels vlees, de garnalenkroketten zijn gevuld met garnalen van de Texelse kotter TX65, de draadjesvleeskroketten worden bereid met Texelse Skuumkoppe en in de vegetarische kroket zit geitenkaas en Texels lamsoor. Binnenkort zijn deze Waddenkroketten hopelijk in heel Nederland verkrijgbaar, maar eigenlijk hoor je ze te eten waar ze leerden kennen: bij PEEK.


FACEBOOK